Info om Lodbjerg Hede og Røjklit Havn

Lodbjerg Hede Røjklit Havn
Lodbjerg Hede er et smukt naturområde mellem Stadil Fjord og Ringkøbing Fjord 2 km. vest for Kloster og med små 2 km. til havet v/ Houvig. Området er en blanding af kuperet hedelandskab og skovområde. Næsten alle 550 sommerhusgrunde er afgrænset af træer og buskads, et charmerende miljø med ro og plads til privatliv.

Rundt på Lodbjerg Hede er der utallige afmærkede stier i afvekslende natur og med rigt dyre- og fugleliv, der holder til i den særegne fauna. Du kan finde kort over stier her.

Der er etableret en Hjerte-sti på 3,5 km. med start på Lodbjerghede Vej, og i tilknytning til stien er der opsat en Hjertestarter på Legepladsen v/ Birkealle.

Indenfor gåafstand er der ligeledes adgang til fiskesø og golfbane.

Røjklit Havn er placeret ved Stadil Fjords sydlige ende med tilkørsel fra Røjklitvej / Kloster. Der er 40 bådpladser, shelterplads, bålplads, toiletbygning, madpakkehus og flydebro ved søbredden – og desuden har Holmsland Friluftslaug base med kajakklubben.

Røjklit Havn fører videre ud i Stadil Fjord, der egentlig er en indsø. Der er vid udsigt til Hindø, Stadil Kirke og klitterne mod vest. Stadil Fjord har via Vonå forbindelse med Ringkøbing Fjord.

Lodbjerg Hede Grundejerforening er forpagter af havnen, der ejes af Skov og Natur.

Røjklit Havn er udgangspunkt for mange naturoplevelser. De lokale fiskere sørger for en særlig stemning. Fra fjern og nær mødes man med kaffekurv, spiser madpakker og måske en overnatning. Det er et yndet udflugtsmål for skoler og plejehjem. Der holdes familietræf, børnefødselsdage. Desuden danner Røjklit Havn rammen for Naturens Dag hvert år den anden søndag i september.